Tensu: een nieuwe mobiele oplossing voor de kinesitherapie

Bruno de Selva-Dewint

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotoren
Guido de Bruyne
Jeroen Soetewey
Benjamin Lafaille
Ingmar Lafaille

Tensu: een nieuwe mobiele oplossing voor de kinesitherapie

De innovatie binnen mobiele behandeltafels is in de voorbije jaren zeer beperkt geweest. Het wordt tijd dat de kinesist centraal wordt geplaatst om een oplossing te verkrijgen die voldoet aan de eisen van deze doelgroep. Tensu is een mobiele behandeltafel die verstelbaar is in hoogte wanneer de patiënt op de tafel ligt. Het ontwerp biedt nog een reeks noodzakelijke eigenschappen en behoort tot de lichtste mobiele behandeltafels op de markt.

Tensu is het resultaat van een reeks iteraties die moesten voldoen aan een aantal design drivers. De oplossing die werd gevonden verandert het hele gebruiksscenario doordat de behandeltafel op de rug gedragen kan worden, en bijzonder licht is. Dit zorgt ervoor dat de kinesist minder beperkt is in zijn/haar vervoersopties. Hiernaast stijgt de kwaliteit van de behandelingen doordat Tensu ervoor zorgt dat de behandeltafel efficiënt versteld kan worden in hoogte zonder dat de patiënt van de tafel moet gaan. Dit resulteert in behandelingen die op de juiste hoogte kunnen plaatsvinden en waar de juiste kracht achter geplaatst kan worden. Naast deze belangrijke eigenschappen gebruikt Tensu polyester-meshmateriaal voor het oppervlak, wat ventilerend werkt en dus een comfortabeler gevoel biedt.

De combinatie van deze eigenschappen bij Tensu zorgt voor een unieke oplossing die het huidige aanbod aan mobiele behandeltafels eindelijk verder brengt in innovatie aangezien elk subsysteem van de mobiele behandeltafel volledig herdacht is.

 

Contact

Bruno de Selva-Dewint
bruno.deselvadewint@gmail.com 

CL1R1SZ