THERMAE

Brent Van Coppenolle

Master Interieurarchitectuur
2021— 2022

studio
 Re-use Modern Interiors

promotoren
Paul Wauters

THERMAE

 

Een plek waar men als koppel comfortabel, ontspannen en naakt kan rondlopen in het bijzijn van water en minimalistische monochromatische architectuur.

Het afsluiten van de buitenwereld, door middel van een claustra en ondiepe waterpartijen, zorgt ervoor dat de site een meer private sfeer krijgt. Het is een plek waar men als koppel comfortabel, ontspannen en naakt kan rondlopen. Wanneer je de site betreedt, krijg je het gevoel alsof je in een andere wereld terechtkomt, het is als het ware een kleine gemeenschap op zichzelf.

De private functies begeven zich aan de buitenzijde van de site en worden door de gemeenschappelijke buitenruimte verbonden aan de centrale gemeenschappelijke ruimten, wat het bereiken van de verscheidene baden en sauna’s doorheen de site makkelijker maakt.

Om de architectuur ten volste te respecteren, werden minimale aanpassingen gemaakt aan de draagstructuur. Niet-dragende binnenmuren werden verwijderd om de typische L-vormige architectuur te accentueren, hierdoor verkrijg je een zekere transparantie binnenin de units. Aan de hand van de minimalistische monochromatische materialisatie verkrijgen de units een onderlinge eenheid, wat een gevoel van relaxatie gaat bevorderen voor zij die een problematische maatschappij proberen te ontvluchten.

Contact

Brent Vancoppenolle
brent.vancoppenolle123@gmail.com 

CL1R1SZ