COM creative hub 

Bente Bomans

Master Interieurarchitectuur
2022— 2023

studio
Morfologie van het Interieur

promotoren
Eva Storgaard 

COM creative hub 

Com Creative Hub transformeert de Commanderij van Gruitrode tot een inspirerende ruimte voor creatief onderwijs. Het gerenoveerde kasteel huisvest de Kunstacademie Noord Limburg, waar kunstenaars en studenten samenkomen om te leren, experimenteren en groeien. De levendige hub bevordert artistieke innovatie en bloei met tentoonstellingen, workshops en evenementen. Het project eert het verleden en omarmt de toekomst, transformeert het erfgoed tot een bruisend centrum voor kunst en creativiteit.

Com Creative Hub is een opmerkelijk project dat het historische erfgoed van de Commanderij van Gruitrode verbindt met de bloeiende creatieve gemeenschap van de Kunstacademie Noord Limburg. Het majestueuze kasteel, ooit een tussenverblijf voor de commandeur van de Duitse Orde in de 17e eeuw, ondergaat momenteel een inspirerende transformatie.

Als ruimte voor creatief onderwijs wordt Com Creative Hub een ontmoetingsplek waar kunstenaars en studenten samenkomen om ideeën uit te wisselen en talenten te ontwikkelen. “Com” refereert naar de Commanderij van Gruitrode, waarbij het verleden wordt geëerd, terwijl “Creative Hub” de nieuwe bestemming vertegenwoordigt als een dynamisch centrum voor creatieve expressie en samenwerking.

Het project omvat de renovatie en herinrichting van het kasteel, met behoud van historische kenmerken. Het interieur wordt opnieuw vormgegeven tot een inspirerende omgeving voor leren, experimenteren en artistieke groei. De Kunstacademie Noord Limburg zal hier een breed scala aan kunst- en ontwerpcursussen aanbieden.

Com Creative Hub streeft naar artistieke innovatie en culturele bloei. Het wordt een bruisend centrum van artistieke activiteit, met tentoonstellingen, lezingen, workshops en culturele evenementen die de lokale gemeenschap en bezoekers inspireren.

Dit project is een eerbetoon aan het verleden en een visionaire stap naar de toekomst. Com Creative Hub transformeert het erfgoed van de Commanderij van Gruitrode tot een levendige ruimte waar kunstenaars, studenten en kunstliefhebbers kunnen gedijen en floreren.

Contact

Bente Bomans
bomansbente@gmail.com 

CL1R1SZ