Meubilair in de eventsector

Benjamin Panis

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotor
Johan Neyrinck

Meubilair in de eventsector

 

“Sopo” is sociaal meubilair in de eventsector. Het probeert mensen samen te brengen door een open reliëf te creëeren en dus zo sociale interactie te ondersteunen. Door slimme basiselementen te selecteren is het mogelijk dit reliëf creëeren. Deze vormen zullen festivals transformeren tot een socialere plek, de identiteit van het festival moet duidelijk zijn en het is ook belangrijk om dit alles logistiek verantwoord te maken.

Op festivals komen mensen samen voor een ervaring. Ze komen eerst en vooral om hun favoriete bands of artiesten te zien, maar nog belangrijker: het is een sociaal gebeuren. Samen met vrienden en familie genieten van muziek en de atmosfeer is een echte ontstresser. De festivalgangers willen deze sociale ervaring overal op het terrein ervaren. Dit is echter nog best beperkt in de eetruimte, dit komt door de nogal oude biertafel en banken. Deze lenen niet echt toe aan de sociale vereisten, een ideaal uitgangspunt dus.

“Sopo” is sociaal meubilair in de event sector. Het probeert mensen samen te brengen door een open reliëf te creëeren en dus zo sociale interactie te ondersteunen. Door slimme basiselementen te selecteren is het mogelijk een grote variëteit aan vormen te creëeren. Deze vormen zullen een verwoven netwerk creëeren dat de eetruimte op dergelijke festivals zal transformeren tot een socialere plek. De festivalorganisator zal ook in staat zijn om zijn eigen identiteit uit te stralen. Dit door het juiste kleurenpalet toe te passen en branding elementen aan te brengen in het meubilair. Daarnaast was het ook belangrijk om dit alles logistiek verantwoord te maken. Dit was de grootste uitdaging, om een meubel aan te bieden dat zowel interactief interessant is als logistiek verantwoord. Er is een slim systeem ontworpen dat competitief kan zijn met het huidige meubilair op logistiek vlak. Hier is  een grote meerwaarde gecreëerd. Het onderscheidend vermogen is het draagvlak voor dit ontwerp.

Contact

Benjamin Panis
benjamin.panis@hotmail.com 

CL1R1SZ