LitoSwim

Beau Debulpaep

Master Productontwikkeling
2020 — 2021

ontwerp

promotoren
Frank Goethijn
Lieven Smeyers

LITOSWIM 

De LitoSwim is een prefab module, waarin de volledige filterinstallatie voor het onderhoud van een buitenzwembad wordt opgenomen. De module wordt als een gebruiksklare unit geleverd op locatie. Door de assemblage op voorhand te laten gebeuren, kan de installatietijd ter plaatse sterk worden gereduceerd. De LitoSwim is thermisch en akoestisch geïsoleerd om de interne onderdelen te beschermen tegen vriestemperaturen en een optimaal comfort te kunnen garanderen voor de gebruiker.

De LitoSwim is het afstudeerproject van Beau Debulpaep, gerealiseerd in het academiejaar 2020-2021, aan de Universiteit Antwerpen, binnen de masteropleiding productontwikkeling.

De LitoSwim is een prefab module, waarin de volledige filter- en verwarmingsinstallatie voor het onderhoud van een buitenzwembad wordt opgenomen. De module wordt als een gebruiksklare unit geleverd op locatie. Door de assemblage op voorhand te laten gebeuren, kan de installatietijd ter plaatse sterk worden gereduceerd. De LitoSwim is thermisch en akoestisch geïsoleerd om enerzijds de interne onderdelen te beschermen tegen vriestemperaturen en anderzijds een optimaal comfort te kunnen garanderen voor de gebruiker. De gebruiker heeft bovendien de mogelijkheid de module uit te breiden met een douche en/of zonwering en deze volledig naar wens te personaliseren.

In dit project werd naar een oplossing gezocht om de installatie van de technische ruimte voor buitenzwembaden te optimaliseren. Momenteel gebeurt dit meestal manueel en ter plaatse, wat resulteert in een onnodig lang en duur installatieproces. Dankzij het vooraf assembleren en testen van de module, kan deze als een gebruiksklare unit geleverd worden bij de klant. In plaats van twee volledige werkdagen neemt een installatie met de LitoSwim minder dan een halve dag in beslag. Hierdoor zijn er voor de klant minder installatie- en transportkosten en is de kans op assemblagefouten of lekken ter hoogte van de aansluitingen kleiner.

Contact

Beau Debulpaep
b.debulpaep@gmail.com

CL1R1SZ