Pawsenger, Samen met je hond stressvrij op het vliegtuig

Babeau Formesyn

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotor
Linda Scheelen
Ann Goovaerts

Pawsenger, Samen met je hond stressvrij op het vliegtuig

 

Honden die meer dan 8 kg wegen, reizen mee in het bagageruim, niet bij de passagiers in de cabine. Dit zorgt voor stress voor het dier en voor de eigenaars. Pawsenger helpt eigenaars bij de voorbereiding op de reis en op de dag van de vlucht zodat de hond en de eigenaars stressvrij kunnen vliegen. De combinatie van het product en de service zorgt ervoor dat de eigenaar geïnformeerd reist. 

Pawsenger is een product-service, die hondentransportkisten met bijhorende applicatie verhuurt. Het verhuurpakket bestaat uit een innovatieve transportkist met bijhorende applicatie en extra’s die noodzakelijk zijn voor een efficiënte reis. De kist wordt op aanraden van Pawsenger best enkele weken op voorhand gehuurd om de hond hiermee reeds te trainen. De applicatie helpt de eigenaar tijdens de voorbereidingen op de reis. Zo weet de eigenaar welke documenten en vaccinaties in orde gebracht moeten worden om het dier zonder problemen aan boord te  laten van het vliegtuig. Op de dag van de vlucht zal de applicatie de eigenaar ondersteunen en informeren. De hond moet zo comfortabel als mogelijk kunnen reizen en daar is de kist op voorzien.

De training zorgt ervoor dat de hond reeds vertrouwd is met de kist, zodat de dag van de vlucht het dier meer op zijn gemak is. Pawsenger heeft als voornaamste doel om stress te beperken bij het dier en de eigenaar, maar wil daarnaast ook focussen op gebruiksgemak en duurzaamheid. Het pakket wordt verhuurd waardoor de transportkist steeds opnieuw gebruikt zal worden door verschillende honden en hun eigenaar. Zo hoeven de eigenaars geen kist aan te kopen die vervolgens zelden gebruikt zal worden. Daarnaast werd er gefocust op hergebruik van onderdelen, maar ook op het zo min mogelijk weggooien van single use materialen. De transportkisten worden steeds gecontroleerd, onderhouden en opnieuw gereinigd voor ze opnieuw verhuurd worden. Pawsenger maakt het mogelijk dat het hondenbaasjes en hun trouwe viervoeters voortaan stressvrij een vlucht kunnen nemen. 

CL1R1SZ