Antwerp Design Factory

Arwen Raes

Master Productontwikkeling
2019 — 2020

ontwerp

promotoren
Alexis Jacoby
Jouke Verlinden

ANTWERP DESIGN FACTORY

Met deze thesis wordt een conceptontwerp geformuleerd voor de opzet van een antwerpse design factory.

Met de verhuis van de richting productontwikkeling (PO) naar de campus Paardenmarkt krijgt PO de opportuniteit om zowel zijn sterktes als die van de UA te vertalen naar een specifieke nood in het innovatielandschap van Antwerpen. Hierin wilt de Antwerp Design Factory de brug vormen tussen onderzoek en valorisatie door de ontwerpkennis van PO te gebruiken in de ondersteuning van interdisciplinaire innovatie-projecten.

Diensten

Begeleiding: de ADF biedt ondersteuning in ontwerpen voor innovatie. Gebalanceerde, multidisciplinaire teams worden per project samengesteld waarbij er steeds twee begeleidende PO studenten en een business student deel uitmaken van het team. Een begeleiderstool laat het begeleiden efficiënt verlopen. www.adfbegeleider.arwenraes.net

Informatie en gebruiksacties: Via de website van de ADF kunnen gebruikers de ADF ontdekken, projecten indienen of meestappen in een project. Via de website is een database te bereiken waarin nuttige informatie tijdens innovatieprojecten te vinden is. www.adf.arwenraes.net

Inspiratie: Een innovatiebord geeft gebruikers een richting naar het vormen van of meedoen in projecten. Van hieruit kunnen gebruikers contact opnemen met de eigenaars van bestaande interessante initiatieven. Community: Events organiseren of meedoen. Interdisciplinaire lessen en workshops zorgen ervoor dat mensen met elkaar in contact kunnen komen. Via een chatplatform krijgen ideeën een eigen leven.

Ontwikkelingsteam: Na de opzet zal een ontwikkelingsteam steeds onderzoeken waar de gebruikers nood aan hebben en hoe dit vertaald kan worden in ontwikkelingspunten. Het ontwikkelingsteam is de centrale kracht achter de evolutie die de ADF ongetwijfeld zal meemaken.

Contact

Arwen Raes
arwen.r@outlook.com

CL1R1SZ