Karu tricycle

Arthur Hollants

Master Productontwikkeling
2020 — 2021

ontwerp

promotor
Kristof Vaes

KARU TRICYCLE

De Karu tricycle is een inclusieve zitdriewieler die aanpasbaar is in hoogte. Zo kan de gebruiker de fiets aanpassen naargelang de situatie waarin de fietser zich bevindt en de context van het gebruik. Deze vormverandering zorgt er voor dat de gebruiker eenvoudig op en af kan stappen en zichtbaarder is in het verkeer. Moderne en sportieve branding en design zorgen voor minder stigma, wat zelfvertrouwen geeft aan de gebruiker.

Bij het ontwerp van driewielers wordt er vaak enkel in functie van het fietsen ontworpen. Door alleen met de beweging van de fietser bezig te zijn, wordt de rest van de fietservaring verwaarloosd. Driewielerfabrikanten houden te weinig rekening met het zelfstandig op- en afstappen, de interactie tussen de fietser en andere weggebruikers en stigma.

Door een scharnierpunt in het frame en een elektrische motor te integreren in de driewieler, kan de fiets van vorm veranderen voor, tijdens of na het gebruik. De gebruiker bedient de motor met behulp van de knoppen onderaan de stoel. Zo kan de stoel op de gewenste hoogte gezet worden om eenvoudig op en af te stappen. In een drukke omgeving kan de driewieler hoger staan waardoor de fietser op gelijke hoogte is met traditionele fietsers. Hierdoor zijn de gebruikers zichtbaarder, zitten ze comfortabeler en kunnen ze makkelijker manoeuvreren door een kortere wielbasis. Wanneer de gebruiker sportiever wil fietsen en zich op een rustigere baan bevindt, kan hij de fiets verlagen, wat zorgt voor een stabielere en aerodynamische rijervaring.

Contact

Arthur Hollants
arthurhollants@gmail.com

CL1R1SZ