M2M: Made to measure cycling shoes

Armelle Schiltz

Master Productontwikkeling
2022 — 2023

ontwerp

promotoren
 Guido De Bruyne
 Perrine Devin

M2M: Made to measure cycling shoes

 

De innovatieve nieuwe fietsschoen van M2M biedt de mogelijkheid van personalisatie, waardoor een perfecte pasvorm voor de fietser wordt gegarandeerd. Met voldoende ondersteuning en comfort tijdens lange fietstochten helpt deze ventilerende schoen om voetpijn te voorkomen.

M2M staat voor ‘Made To Measure’ wat betekent dat het speciaal gemaakt is om te passen bij een specifieke persoon. De schoen wordt ontwikkeld naar de vorm van de voet en daarnaast kan het ontwerp volledig worden aangepast naar de stijl van de klant, waardoor je met een unieke schoen kunt fietsen.

Dankzij de stijve buitenzool kunnen fietsers hun kracht efficiënt overbrengen, waardoor hoge snelheden bereikt kunnen worden. De binnenzool zorgt voor een comfortabel gevoel tijdens het dragen van de schoenen, en de open structuur zorgt ervoor dat frisse lucht door de hele schoen kan circuleren. De sok die over de buitenzool wordt getrokken, is gemaakt met behulp van geavanceerde breitechnieken, waardoor deze zowel sterk als goed geventileerd is op de nodige plaatsen. Door de modulaire opbouw is het mogelijk om de sok apart aan te schaffen als deze versleten is, waardoor de rest van de schoen nog steeds gebruikt kan worden. Dit is niet alleen financieel voordelig voor de klant, maar ook vanuit een duurzaam oogpunt.

De klant kan op twee manieren de schoen op maat laten maken. Enerzijds gaat hij naar de dichtstbijzijnde fietswinkel die de nodige service voorziet waar zijn voeten gescand en opgemeten worden. Anderzijds kan de klant kiezen om de app te downloaden om met de smartphone 3D scans van de voeten te nemen, waarmee vervolgens de custom-fit schoenen gemaakt worden. Met deze baanbrekende schoen wil M2M fietsers versterken en tegelijkertijd een pijnvrije fietservaring garanderen.

CL1R1SZ